Maleisiër succesvol in champignonkweek met FIBC-zakken

In Cameron Higlands (Maleisiƫ) worden veel abalone-champignons op biologische wijze geteeld. De bio-champignons worden geteeld op het 'EQ Strawberry Farm' in Brinchang. Zhuang Wen Gui is de eigenaar. Volgens hem is het grootste verschil tussen de lokale en biologische paddenstoelen dat biologische abalone-champignons minder zurig van smaak zijn en hogere voedingswaarden hebben.



Hij werkt met FIBC-zakken, deze zakken zijn gemaakt van natuurlijk zaagsel en rijstzemelen. De champignons groeien het beste wanneer zij verpakt zijn in deze zakken en geen zonlicht tot zich krijgen. Dit is een optimale omgeving om te groeien, ze komen dan na ongeveer twee maanden uit de zakken. De champignons absorberen de natuurlijke voedingsstoffen en groeien uit tot hoogwaardige natuurlijke paddenstoelen.

De zakken kunnen maximaal acht keer gebruikt worden. Na een maand krijgen de zakken wat rust. "Ik krijg geweldige respons op mijn champignons. Mensen die het proeven zijn verbaasd over de goede smaak."




Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven