
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Sijmen Brandsma van BD-Tuinderij Land & Boschzigt:
'Koolraap is al een vergeten groente'
Het seizoen is vrijwel ten einde. "We zijn vooral een zomertuin." Brandsma heeft onder meer acht mensen met een beperking in dienst, Land & Boschzigt is namelijk ook een zorgboerderij. Om hen aan het werk (en warm) te houden gaan ze 's winters aan de slag voor Natuurmonumenten, lekker sjouwen in het bos.
De akkers buiten zijn nagenoeg kaal. Op het achterste gedeelte van het land staat een rijtje bruine staken. Brandsma steekt een paar keer met zijn riek in de grond om de aarde om te woelen en haalt wat aardperen naar boven. "Aardperen zijn wortelknolletjes van een zonnebloemachtige soort, een plant die wel twee tot drie meter hoog wordt. Eind september komen er heel kleine, gele bloemetjes aan. Vanaf die periode worden ook de knolletjes in de grond gevormd. Aardperen worden in het Frans topinambour genoemd en in het Engels Jerusalem artichoke. Met name in Frankrijk en Italië wordt er in de keuken veel mee gedaan."
Bron: De Gooi- en Eemlander
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-23 100.000 kilo bio-aardappelen en -wortelen voor Voedselbank
- 2023-03-22 "Ook het tweede kwartaal zal de gembermarkt uitdagend zijn"
- 2023-03-22 Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei
- 2023-03-22 Zwitserland: Sterke prijsdaling voor bio selderij; clementines en mandarijnen stijgen
- 2023-03-22 "We verwachten veel toekomst in bio"
- 2023-03-22 Productief biologisch herbebossingsproject in Ecuador
- 2023-03-20 "Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"
- 2023-03-17 "Macadamianoten van ruim 7.000 kleine bio-telers"
- 2023-03-17 Waarom biologisch? Vragen van telers en consumenten
- 2023-03-16 "SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"
- 2023-03-16 Flinke prijsstijgingen bio-AGF in VS
- 2023-03-15 Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- 2023-03-15 Bio-vegan boer Joost van Strien in 5 Dagen op NPO Radio 1
- 2023-03-13 Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- 2023-03-13 Helft wereldbevolking kan leven van voedsel uit eigen land
- 2023-03-10 "Biologische aardappel tegen een betaalbare prijs"
- 2023-03-10 "Candine Bio eerste biologische appel op Marokkaanse markt"
- 2023-03-09 Duitse jongerenorganisaties pleiten voor ggo-vrije landbouw
- 2023-03-09 Hoe nieuwe veredelingstechnieken ten goede kunnen komen aan de biologische sector
- 2023-03-08 "Wij laten telers, importeurs en retailers het verschil maken"