Belgische onderzoeksinstellingen gaan veldproef met GGO-aardappelen doen

Een consortium van vier Belgische onderzoeksinstellingen (Universiteit Gent, ILVO, Hogeschool Gent en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie) willen in Wetteren een veldproef doen met genetisch gemodificeerde aardappelen. Deze aardappelen zijn genetisch zodanig gewijzigd zodat ze multiresistent zijn tegen Phytophthora. Vooraleer deze veldproef kan doorgaan, moet de federale overheid daar toestemming voor geven. Tijdens deze goedkeuringsprocedure is er ook gelegenheid voor het brede publiek om bezwaar aan te tekenen.

Samen met verschillende andere organisaties, waaronder Greenpeace, Velt, Landwijzer, Bond Beter Leefmilieu en anderen, roept BioForum iedereen op om hier tegen te reageren. Biologische landbouw en ggo's sporen niet samen. Consumenten van biologische producten willen geen ggo's op hun bord. Biologische productie moet natuurlijk en ggo-vrij blijven. Het zal voor de biologische sector steeds moeilijker worden om ggo-vrij te blijven, indien steeds meer ggo's worden geproduceerd.

Reageren kan hier, tot en met 8 december.

Bron: BioForum

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.