Investeren in ontwikkeling duurzame Afrikaanse landbouw steeds interessanter

Afrika is lange tijd het doelwit geweest van rijke filantropen die geld doneerden in de strijd tegen de armoede, epidemieën en voedseltekorten op het continent. Tegenwoordig investeren beleggers op een nieuwe manier, zij investeren vaker in duurzame projecten, de omzetcijfers staan daarbij niet langer voorop.

Er wordt bijvoorbeeld geïnvesteerd in een biologische katoen-onderneming in Oeganda. Steeds meer investeringsgroepen zien in dat er in Afrika wat dit betreft nog veel winst valt te behalen."Het draait hier steeds meer om landbouw. Voedselzekerheid wordt steeds belangrijker", aldus Stewart Paperin. Hij is voorzitter van het 'Soros Economic Development Fund'. "Belangrijk is dat op een verantwoorde manier met de gewassen om wordt gegaan, ook dan kan je nog geld verdienen."

Een aantal charitatieve stichtingen, waaronder de Rockefeller Foundation en de Bill & Melinda Gates Foundation, richten zich op het continent. Zij initiëren programma's voor meerdere jaren die de voedselproductie in Afrika kunnen bevorderen en de landbouw helpen te ontwikkelen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven