Amerikaanse Senaat verandert wetgeving rondom voedselveiligheid

De Amerikaanse Senaat heeft eind november ingestemd met de invoering van de 'FDA Food Safety Modernization Act', de stemmenverdeling was 73 voor en 25 tegen. Tegenstanders vrezen dat hiermee de vrijheid voor gezondheid in Amerika in geding komt.

Er is ingestemd met een nieuwe versie van de 'food safety bill'. Het wetsvoorstel gaat nu naar president Obama voor zijn goedkeuring.

Het houdt in dat de US Food and Drug Administration (FDA) nu meer macht heeft om alle voedingsbedrijven die onder het wetsvoorstel vallen op de vingers te kunnen tikken. Het geeft de FDA veel meer bevoegdheden om invloed uit te oefenen op de voedingsindustrie.

De tegenstanders vrezen dat door de wetswijziging het recht op schoon zaad in de VS in gevaar komt. Zij zijn bang dat de macht van grote zaadveredelingsbedrijven alleen nog verder zal toenemen.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.