Marja Bastiaansen: 'Erg leuk op een kaasplankje'

Nieuwe schimmelkaasjes Bio Kaas voorzien van natuurkorst

Tholen – Authentique Bleu van koemelk en Authentique Bleu van geitenmelk beide uit Brabant. Deze nieuwe kazen van Bio Kaas in Molenschot zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Bijzonder is dat beide schimmelkazen voorzien zijn van een natuurkorst."Kaas wordt in Nederland nog vrijwel altijd voorzien van een plastic beschermlaagje, wij zijn op zoek gegaan naar een alternatief. De ontwikkeling heeft ongeveer een jaar geduurd, en het resultaat mag er zeker zijn", vertelt Marja Bastiaansen. Bijkomend voordeel van de natuurkorst is volgens Marja dat de kazen er niet alleen goed uitzien op een kaasplankje, maar ook nog eens erg lekker zijn."Kaasmaken is nog steeds een vak apart. Bij de ontwikkeling van deze kazen kwam veel kijken. Zo moesten we onder andere meer weten over de houdbaarheid van de kazen en hoe deze zich verder ontwikkelen. Bij dit proces waren vijf medewerkers betrokken er is dus veel overleg geweest. Ook zijn de nodige proefsessies aan de introductie van deze kaasjes voorafgegaan."


Marja Bastiaansen, Jozef van Sas en Jan-Cees van Dorp, intensief betrokken bij de ontwikkeling van de kazen.

Marja zegt bewust kleine kaasjes, de kazen zijn 700 gram, kleiner van formaat dan men gewend is van Bio Kaas. "Hiermee voldoen we aan de wens van de klanten." Jozef van Sas, door Marja de 'kaasmeester' genoemd, is intensief betrokken geweest bij het bedenkproces. Ook hij is erg tevreden met het resultaat. "De kazen zijn goed van smaak, de korst is iets zachter en oogt heel anders. Ze zijn erg leuk voor op tafel."


Jozef draait de kazen om

Bio Kaas gaat voor net iets specialere kazen. "Onze pesto- en wassabikazen zijn goede voorbeelden. De roodcultuur kazen en de blauwschimmel producten worden in Molenschot is nog geheel met de hand geproduceerd en dat zie je ook terug in het uiteindelijke resultaat. "Bij het bedrijf zijn veel verschillende disciplines onder één dak samengebracht. "De laatste jaren zijn we behoorlijk gegroeid, voor mijn gevoel zijn we echter nog steeds een familiebedrijf", besluit Marja.Voor meer informatie:

Marja Bastiaansen
Bio Kaas
Aardstraat 31
4124 RW Molenschot
0161 432357
info@bastiaansen-bio.com
www.bastiaansen-bio.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.