Omzet BioPlanet-winkels heeft groot aandeel in omzetgroei Colruyt

Colruyt is er ondanks een winstgroei met 6,4 procent en een omzetgroei met bijna 8 procent niet in geslaagd de analistenverwachtingen in te lossen. Vooral de kosten voor de integratie van de foodservice-activiteiten in Frankrijk temperden de resultaatsverbetering.

Financieel directeur Wim Biesemans wijst erop dat de kleinhandelsactiviteiten, goed voor driekwart van de groepsomzet, wel degelijk een zeer goede prestatie neerzette. De bio-winkels BioPlanet zagen hun omzet met dik een vijfde stijgen.

Prognose

Vooruitblikkend naar de rest van het jaar blijft Colruyt traditioneel voorzichtig. De groep verwacht een 'normaal' eindejaar. Het is afwachten hoe de consument zal reageren op de moeilijke economische situatie in Europa. Biesemans voorziet dat door de stijgende grondstofprijzen er, weliswaar met vertraging, een aantal prijsverhogingen zitten aan te komen, maar die doorvoeren zal gezien de onzekere economische situatie en de typisch wat hogere concurrentiële druk tijdens de eindejaarsperiode niet gemakkelijk zijn.

Bron: De Tijd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.