Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemeente Utrecht geeft impuls aan duurzaam vervoer

De gemeente Utrecht geeft met actieplannen schoon vervoer en goederenvervoer een grote impuls aan duurzaam vervoer in de stad Utrecht. Deze plannen dragen bij aan de ambities van het college op het gebied van CO2-reductie, een betere luchtkwaliteit, het terugdringen van geluidhinder en de vermindering van de groei van het autoverkeer. Beide actieplannen zijn gestoeld op een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven, waarin de gemeente een faciliterende en stimulerende rol op zich neemt. Het college heeft de plannen vandaag vastgesteld en vraagt nu de gemeenteraad de tegoeden vrij te geven om ze uit te voeren.

Het actieplan Goederenvervoer bestaat uit een groot aantal lopende en nieuwe projecten op het gebied van goederenvervoer, die gezamenlijk voor een doorbraak in duurzaam en innovatief goederenvervoer moeten zorgen. Grote winst is te halen uit het verbeteren van de efficiency. Vooral projecten als stadsdistributie in de oude binnenstad per elektrische boot, de cargohopper, het opzetten van distributiecentra en goederenuitleverpunten aan de rand van de stad en de milieuzone voor vrachtwagens stimuleren het anders omgaan met goederenvervoer in Utrecht.

Het actieplan Schoon Vervoer bestaat uit een samenhangende reeks projecten die elektrisch vervoer stimuleren. Dit gebeurt door het realiseren van elektrische oplaadinfrastructuur in de stad, de verschoning van het eigen wagenpark van de gemeente en het ondersteunen van marktinitiatieven zoals elektrisch autodelen en elektrisch taxivervoer.

Publicatiedatum: