Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Trendwatcher adviseert trend op te pakken

'We kunnen geld verdienen met bio en eco'

Trendwatcher Lidewij Edelkoort behandelde de trends voor zomer 2012 op het seminar 'Earth matters', eind november in Zaandam. Ze voorspelde onder meer een verdere nadruk op biologisch en ecologisch.

Edelkoort begon haar presentatie door te wijzen op het grote aantal natuurrampen in 2010, ter illustratie dat de mens de aarde uitput en leegrooft. "Laten we nieuwe kansen om de aarde te sparen benutten, anders blijft zij boos op ons."

Geld verdienen

Het gebruiken van biologische én lokale producten, en van natuurlijke kleurstoffen, moet voorop staan. Bovendien hoeven detaillisten die helpen de aarde te ontzien, daar niet onder te lijden. Edelkoort: "We kunnen geld verdienen met bio en eco; deze trend moeten we echt oppakken."

Inspiratiebron: de aarde

De aarde zal een inspiratiebron worden, voorspelde Edelkoort. In de zomer van 2012 voeren zand- en kalkkleuren de boventoon. Daarnaast blijven blauw en geel populair, net als horizontale strepen en primitieve design.

Bron: Bloem en Blad
Publicatiedatum: