Markt Midden-Oosten heeft enorm groeipotentieel

Volgende week 'Middle East Natural and Organic Product Expo'

De verkoop van bio-producten trekt ook in het Midden-Oosten steeds meer aan. Om hier op in spelen vindt van 6 tot en met 8 december in het Dubai International Convention and Exhibition Centre de achtste editie van de 'Middle East Natural and Organic Product Expo' (MENOPE2010) plaats. De expo verwacht meer dan 100 exposanten.

Het marktpotentieel is goed bekeken en er blijken enorme groeimogelijkheden te bestaan. Vooral de jongere bevolking neemt steeds vaker een gezondere en meer milieuvriendelijke levensstijl aan. Dit melden de organisatoren van de expo. De waarde van de regionale markt voor bio-voedsel in het Midden-Oosten wordt momenteel geschat op circa 300 miljoen dollar per jaar. Er is een groeitempo van bijna 20 procent.Nadim Al Faqaha, directeur van Global Links, de organisatoren van MENOPA2010 zegt: "De markt voor bio-producten in deze regio staat op de drempel van een enorme groei. Momenteel zitten we met onze verkopen nog maar op het niveau van de Europese markten tussen 1985-1990. Toch groeit de markt steeds sneller."

Het doel van de tweedaagse expo is om de aandacht te vestigen op duurzame onderwerpen. Er zullen deskundigen spreken en er vinden workshops en discussies plaats.

Kijk hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.