Aanbod verse bio-producten in Oekraïense supermarkten stijgt

Meer en meer Oekraïense supermarktketens bieden verse biologische producten aan. Dit blijkt uit de studie 'Ratings of Ukrainians supermarkets according tot quality of fruit and vegetable departments'.

Door verse bio-producten aan te bieden, trekken supermarkten consumenten met hogere inkomens aan, die dergelijke bio-producten niet op de markt kunnen vinden. Het is niet verwonderlijk dat dergelijke groente- en fruitafdelingen vooral in de supermarktketens te vinden zijn die in het centrum liggen of niet ver van het centrum van Kiev.

Alle verse groenten en fruit die in de supermarktschappen in Kiev liggen, zijn geïmporteerd, voornamelijk uit EU-landen. De prijzen liggen een stuk hoger dan voor niet-biologische.

Meer onderzoeksresultaten zullen op de zevende internationale conferentie 'Vegetables and Fruit of Ukraine-2010' gepresenteerd worden.
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.