Officiële opening door Algerijnse Ambassadeur

Bijzonder Veredelingsplein op BioVak '11

Op woensdag 19 en donderdag 20 januari 2011 wordt zoals u weet in de IJsselhallencomplex in Zwolle BioVak '11 gehouden. De BioVak is flink gegroeid en heeft al veel nationale en internationale bekendheid verworven. Er worden nu al 400 standhouders verwacht ten opzichte van 250 in 2010 en ook worden nog veel meer bezoeker verwacht, met name detailhandel, horeca, boeren en tuinders, ook uit België en Frankrijk, Canada, Duitsland en andere landen.

BioVak 2011 bevat dit jaar een bijzonder 'Veredelingsplein' met een aparte catering.

De beursgids van BioVak '11 wordt in een oplage van maar liefst 25.000 exemplaren gedrukt en wordt in december onder meer naar alle bezoekers van 2008, 2009 en 2010 toegezonden.De officiële opening wordt uitgevoerd door de Ambassadeur van Algerije, Mevrouw Nassima Baghli. Zij doet dat samen met de burgemeesters van circa 25 Nederlandse agrarische duurzame gemeenten.

Algerije zoekt momenteel samenwerking met Nederland. Het wil de eigen landbouw (8,4 miljoen hectare) flink opschalen, om zo minder afhankelijk te zijn van import. Dit geldt behalve voor de melkveehouderij ook voor de biologische akker- en tuinbouw en fruitteelt. Erg belangrijk daarvoor is natuurlijk goed uitgangsmateriaal.

In haar voorwoord in de beursgids van BioVak '11, die in december verschijnt, schrijft de ambassadeur onder meer: "Het verschil in klimaat maakt dat onze biologische producten verschillen van de Nederlandse biologische producten, maar ze zijn volgens dezelfde principes geteeld. Het zou interessant zijn om onze ervaringen op dat gebied met elkaar te delen. BioVak '11 is een goed platform voor het delen van kennis en voor de bescherming van de belangen van de biologische sector."

"Wat een speciaal tintje aan dit evenement geeft, is dat de officiële opening van BioVak ’11 zal plaatsvinden in een periode waarin wij de vierhonderdste verjaardag van de betrekkingen tussen Algerije en Nederland vieren."

Algerije is ook als standhouder aanwezig met onder andere biologische wijn en dadels.

Voor wie zich nog niet als deelnemer heeft gemeld voor standruimte: dit kan online, rechtstreeks www.biovak.nl of Mike de Looze - 0180-314 662 - mikedelooze@icem.nl

  

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven