Tests met kersen en citrusvruchten

Syrië klaar voor stap twee investeringsproject bio-teelt

De Syrische regering gaat binnenkort van start met de tweede stap van het investeringsprogramma dat zij in 2006 gestart zijn ter ontwikkeling van de bio-landbouw in het land. Doelen zijn onder andere het verder ontwikkelen van de onderwijsmogelijkheden, evenals de infrastructuur.

Syrië is nu klaar voor de tweede stap van het nationale project. De regering wil telers bewust maken van de grote waarde van bio-gewassen. Het eerste deel van het programma startte met 20 trainingen en workshops in het hele land, gericht op het informeren van telers over biologische teeltmethoden en de interessante perspectieven op de markt voor biologische producten.

De tweede stap van het project omvat de verbetering van de infrastructuur ter ondersteuning van de lancering van nieuwe producties. Deze fase moet in 2012 zijn afgerond. Syrische experts hebben besloten om te concentreren op de traditionele gewassen, zoals pistachenoten, olijven, tomaten en katoen. Daarnaast zal getest worden met gewassen die nog amper groeien in Damascus, zoals kersen, citrusvruchten en diverse groenten.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.