Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wetgeving nu nog ontoereikend

Bioland: 'Bescherming van de GGO-vrije landbouw is essentieel'

Het Federale Constitutionele Hof van Duitsland is druk bezig met de herziening van belangrijke bepalingen in de Duitse wet op Genetische Manipulatie. Dit is volgens Bioland-voorzitter Thomas Dosch belangrijk om levensmiddelen zonder gentechnologie te kunnen blijven produceren in Duitsland. "Het overzichtelijk houden van de aanwezigheid van genetisch gemodificeerde gewassen is van fundamenteel belang voor de bescherming van bio-telers en imkers."

"De bepalingen inzake aansprakelijkheid in de GGO-wetgeving is nog steeds ontoereikend, zij hebben slechts betrekking op een deel van de schade die dit kan veroorzaken", aldus Dosch. "In de meeste gevallen wordt de schade niet gecompenseerd en blijven de telers zitten met de besmette gewassen. Wij gaan voor de volledige aansprakelijkheid en gaan uit van het beginsel dat de vervuiler betaalt."