Bloembollen met verpakking en al de grond in

Afbreekbare ABulbC-tulpenbollenverpakking wint prijs

Imperial Ventures B.V. uit Halsteren is afgelopen dinsdag uitgeroepen tot winnaar van de Design Pressure Cooker® (DPC) Groen. Deze DPC werd door Syntens georganiseerd en vond plaats bij het bedrijf Bruns in Bergeijk. Doel van de DPC is om ontwerpers en ondernemers op een laagdrempelige manier te stimuleren om samen te werken. Het winnende team bestond onder meer uit ondernemer Harry Keijzer van Imperial Ventures B.V. en ontwerper Paul Hendrikx van Studio Mango uit Breda.


Winnend concept

Imperial Ventures uit Halsteren is nog maar een jong bedrijf, dat zich bezighoudt met het concretiseren van allerlei innovaties. Dit doen ze voornamelijk in opdracht van derden. Hun ontwikkelde product, ABulbC, staat echter op hun eigen naam. Het product bestaat uit drie tulpenbollen in een verpakking van biopolymeren. Deze is volledig afbreekbaar waarmee de bloembollen tegelijk met de verpakking de grond in kunnen. Tijdens de DPC is ontwerpstudio Mango ingeschakeld om zowel de identiteit als een logo voor het product te ontwikkelen. Tevens werd een display ontwikkeld van duurzame materialen waarin het product verkocht kan worden en werd input gegeven voor technische verbeteringen voor het eindproduct.


MKB Design.Brabant

MKB Design.Brabant is een gezamenlijk project van de provincie Noord-Brabant, Syntens, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, de Brabantse Kamers van Koophandel en Design Connection Brainport. Doel is om binnen het bedrijfsleven en met name het MKB meer bewustzijn te creëren rondom de kansen die het samenwerken met ontwerpers biedt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven