De Limburgse consument besteedt veel minder geld aan biologisch voedsel dan de gemiddelde Nederlandse consument.
Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksinstituut LEI uit Wageningen. Is het marktaandeel van biologisch voedsel in heel Nederland 2,3 procent, in Limburg ligt dat één-derde lager. Daarmee is Limburg van alle provincies voorlaatste. Ook de oppervlakte biologische land- en tuinbouw-grond is in Limburg met één procent van het geheel bijna drie keer zo laag vergeleken met heel Nederland. Het aantal biologische landbouwbedrijven is in Limburg tussen 2004 en 2009 wel gestegen tot 58.
Bron: L1
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-25 Activiteiten Joko Impex per 1 juni overgenomen door N&K
- 2022-05-25 Nieuwe kistenbewaarplaats voor bio-uien in Zeewolde
- 2022-05-24 Herbouw De Terp gestart
- 2022-05-24 "Met BioQrops kunnen we nieuwe biologische afzetmarkten aanboren"
- 2022-05-23 Meatless overgenomen door Beneo
- 2022-05-20 Vermarkting van BlueN in Nederland wordt overgedragen van Holland Fyto aan Corteva Agriscience
- 2022-05-19 BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group
- 2022-05-19 Nieuwbouw en restyling voor BioBandits
- 2022-05-18 Van Gelder groente en fruit wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2022
- 2022-05-16 AGF-groothandel Gebrs van Aarle viert zonnig 55-jarig jubileum
- 2022-05-12 Egon Verstraeten gaat reststromen aanpakken bij Instock
- 2022-05-11 Machandel nu volledig in Britse handen
- 2022-05-11 Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
- 2022-05-09 Aardappelgroothandel Landjuweel viert 100-jarig jubileum met relaties
- 2022-05-05 Harry Luring brengt bio-boekweit terug in Nederland
- 2022-05-03 Esmeralda Wallast Groenewoud directeur Handhaven NVWA
- 2022-05-03 Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- 2022-04-28 Biologische zeewierboerderij Zeewaar sluit zich aan bij The Seaweed Company
- 2022-04-26 Uit de oude doos: Muzikale veiling met De Kromme Jongens
- 2022-04-25 Grote brand bij De Terp