Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer onderzoek naar obstakels

Purdue krijgt 1,2 miljoen dollar om bio-landbouw te stimuleren

De Purdue University heeft bekend gemaakt dat de 'West Lafayette'-school 1,2 miljoen dollar aan subsidie ontvangt. De subsidie wordt verstrekt door het Amerikaanse ministerie van Landbouw, het moet gebruikt worden om de bio-landbouw in Indiana te bevorderen.



Botanicus en projectleider Kevin Gibson zegt de biologische landbouw in Indiana een trage start heeft gekend vergeleken met sommige naastgelegen staten. "Het team zal zich richten op het verbeteren van de informatievoorziening omtrent bio-landbouwmethoden. Purdue heeft verder aangekondigd dat landbouw-economen Maria Marschall en Corinne Alexander zal trachten om potentiƫle economische- en marketingobstakels en kansen voor bio-boeren te identificeren.

De universiteit zegt ook dat de subsidie zal helpen bij het starten van een studentenboerderij op ongeveer drie hectare ten westen van de campus.