'Dankzij webshop breder bedieningsgebied'

Groeiende interesse in eerlijk ondergoed Asterra

Tholen - In de webshop Asterra ligt de focus op wollen en zijden ondergoed. De producten zijn van natuurlijke en biologische materialen gemaakt. "Zo is de zijde bijvoorbeeld afkomstig uit China. Het mooie is dat een Zwitsers project het beheer van het gebied onder zijn hoede heeft. Zo weet je precies hoe het eraan toe gaat. Kijken naar de werkwijze is sowieso erg belangrijk, de productie moet eerlijk zijn", vertelt eigenaresse Helga van Ruijven.Helga is op de natuurtextielbeurs in Duitsland met diverse leveranciers in contact gekomen. Ze is begonnen met een gewone winkel en inmiddels verkoopt ze de producten via een webshop. De stoffen zijn voor Helga speciaal. "Omdat wol en zijde beide vezels van dierlijke eiwitten zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen of hennep, voelt het als een tweede huid. Zijde lijkt in de eiwitsamenstelling wel het meest op onze huid. Het wol is overigens allemaal zacht merinowol.”De webshop loopt inmiddels goed. "Steeds meer mensen weten het te vinden. Ook merk ik dat de klantenkring steeds breder wordt, er komen bestellingen binnen vanuit het heel land. Zij zien de waarde in van natuurlijke materialen in."

Het bedieningsgebied is dankzij de webshop een stuk groter. "Ik had echt nooit gedacht dat ik webwinkelier zou worden, maar het is erg goed uitgepakt. Dit is een fantastische manier om een breed publiek te bereiken."

Aan het begin van het najaar introduceert Asterra steeds wat nieuwe producten. "Verder verkoop ik bewust vooral een basisassortiment. Naast het ondergoed heb ik bijvoorbeeld ook wat baby-artikelen en regenkleding. En ik laat op bestelling dekbedden maken."


Asterra bestaat deze maand overigens 5 jaar. Klanten betalen daarom deze maand geen verzendkosten binnen Nederland.

Klik hier om een kijkje te nemen in de webshop.

Voor meer informatie:

Helga van Ruijven
Asterra
0718 889 095
info@asterra.nl
www.asterra.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven