TPMS-systeem geeft info bandenspanning door

Go Greener wint Fleet Innovatie Prijs 2010

Het digitale TPMS-bandenspanningssysteem van Go Greener heeft de Fleet Innovatie Prijs 2010 gewonnen. Go Greener versloeg daarmee 7 Wheel lease van ALD Automotive en Mobilease van Mobilys.

"Het is fantastisch dat we deze prijs hebben binnengehaald. Als een vakjury je als winnaar aanwijst heb je hem ook echt verdiend. We hopen dat dit de aandacht bij wagenparkbeheerders voor het onderwerp bandenspanning een enorme boost gaat geven. En daarmee de veiligheid. En de verkoop van ons product natuurlijk", aldus winnaar Ton van Rooijen van Go Greener.

Rechtstreekse sturing

Met het TPMS-systeem van Go Greener wordt actuele informatie over de bandenspanning aan de bestuurder doorgegeven.

Volgens de jury is er gekozen voor Go Greener vanwege de communicatie tussen het TPMS in de auto en de chauffeur, planner en/of wagenparkbeheerder. "Dit leidt ertoe dat de chauffeur rechtstreeks gestuurd kan worden naar dichtstbijzijnde bandenfitter of pompstation. Dit kan een grote hoeveelheid (ernstige) ongelukken voorkomen en levert daarnaast een belangrijke verbetering op van bandenslijtage en brandstofverbruik", aldus het juryrapport.

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Automotive


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.