Toch soms genoodzaakt te importeren

Brandenburg wil zoveel mogelijk regionale groente- en fruit

Brandenburgse telers merken steeds meer concurrentie op de wereldmarkt. Doordat veel producten inmiddels jaarrond beschikbaar moeten zijn, zijn veel spelers op de bio-markt genoodzaakt om sommige producten te importeren. Ook is het zo dat van sommige producten niet voldoende in de eigen regio geteeld kan worden.


Deze pruimen zijn gegarandeerd regionaal - uit Brandenburg

"Om de lokale groenten- en fruittelers te ondersteunen, proberen we zoveel mogelijk regionale producten in onze bio-supermarkt te verkopen", vertelt Sophia Haagen, woordvoerder van de bio-supermarkt Viv. "Daarom hebben we ook de 'Fair-Regional-Charta Berlin-Brandenburg'-overeenkomst ondertekend. Hierin spreken telers en handelaren af om samen te werken aan een lokale voorziening. Wij vinden het zeer belangrijk dat de goederen slechts zeer korte afstanden hoeven af te leggen"

Niettemin zitten er wel eens producten tussen die wel een wereldreis achter de rug hebben. "De Braeburn-appelen kunnen bijvoorbeeld niet in voldoende hoeveelheden geteeld worden in Brandenburg. Ook zijn er producten die hier simpelweg niet kunnen groeien. Dan zijn we genoodzaakt om de internationale markt te betreden. De Braeburn-appelen importeren we daarom soms uit Nieuw-Zeeland."
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.