Amerikaanse bio-boer Forrest Stricker:

'Bio-landbouw is echt mijn roeping'

De Amerikaan Forrest Stricker is inmiddels de vierde generatie die is opgegroeid en werkzaam is op de familieboerderij in Heidelberg. Het melkveebedrijf is sinds 1999 biologisch gecertificeerd. "Sinds juni werkt ook mijn zoon Greg fulltime op het bedrijf."

"We hebben 140 melkkoeien en dit jaar hebben we daar 400 vleeskuikens en 70 legkippen aan toegevoegd. Eerst verkochten we de melk alleen aan de groothandel. Inmiddels verkopen we melk, kaas, rundvlees, kippenvlees en eieren in de boerderijwinkel direct aan de klanten.""Bio-landbouw is echt mijn roeping. Ik vind het heerlijk. Ik heb bijvoorbeeld de stengels van onze alfalfaplanten zien ontwikkelen van een zieke, holle plant voordat ik biologische ging werken, naar een solide plant vol met suiker. Dit maakt het de moeite waard om biologisch te werken."

"Leuk is dat meer dan ooit mensen inzien dat het goed is om lokale versproducten te kopen. Dat is een goede ontwikkeling, mensen komen naar de boerderij om voedsel te kopen, zij weten hierdoor exact waar de producten vandaan komen." 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.