'Volkomen verkeerd signaal'

Duitsland: Bio-boeren vrezen gevolgen lagere onderzoekssubsidie

"Dit is een volkomen verkeerd signaal", zo reageert de afdeling van Bioland in Nedersaksen en Bremen op de herverdelingsplannen van het 'Bundesprogramm ├ľkologischer Landbau'. Ook bio-boeren in Schaumburg zijn tegen, zij willen de 16 miljoen euro aan subsidie niet delen met andere vormen van duurzame landbouw.

Biologische boeren en Bioland zien de herverdeling als een risico voor de lange termijn. "We moeten kennis opbouwen", zo verdedigt Albert Haake de bestaande praktijkondersteuning, hij runt een bio-boerderij in Auetal. "Wanneer we het budget moeten delen, blijft er niet genoeg over."

Ook Dietmar Meese, bio-teler in Helsinghausen, vreest dat de bezuinigingen de onderzoeksmogelijkheden voor de biologische telers zullen limiteren. "In de voorgaande jaren is er ook al bezuinigd op adviesdiensten, waardoor deze duurder zijn geworden. Wetenschap is echter cruciaal om vooruit te komen. Daar mag dus niet op gekort worden."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.