'Hogere medefinancieringspercentages goed idee'

Bioland blij met plannen hervorming landbouwbegroting

Het Duitse Bioland is blij met het voorstel van de Europese commissie omtrent de hervorming van de EU-landbouwbegroting. "Er is nu ruimte om ook milieu-aspecten te betrekken in de hervorming van het EU-landbouwbeleid. Daar zijn wij als Bioland blij mee", reageert Bioland-voorzitter Thomas Dosch op het recent gepresenteerde hervormingsvoorstel van EU-commissaris Dacian Ciolos. "Het is nu aan minister van Landbouw Ilse Aigner om de voorstellen op binnenlandse ondernemingen af te stemmen en zo een constructieve bijdrage te leveren aan de uitvoering ervan."

In het licht van lagere voedselprijzen zijn agrarische bedrijven afhankelijk van een eerlijke beloning voor milieudiensten. Dit is één van de belangrijkste peilers in het nieuw voorgestelde beleid: er komen mogelijk rechtstreekse betalingen voor maatregelen in het landbouwbeleid die het milieu, het klimaat en het dierenwelzijn beschermen.

"Hogere medefinancieringspercentages zouden landen kunnen prikkelen om deze maatregelen, die prioriteit moeten hebben, efficiënter te ondersteunen. Nu is het nog zo dat het bevorderen van de milieu-voordelen nog mede-gefinancierd moeten worden door de landen zelf. Dit is dus afhankelijk van de kaspositie van dit land. Wanneer de betaling in zijn geheel uit de EU-pot komt, zal dit milieuvriendelijke projecten stimuleren."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.