Primeur in Nederland

Restaurant Imme mag Eko-keurmerk 80 procent voeren

Als eerste restaurant in Nederland mag biologisch-vegetarisch restaurant de Imme het Eko-keurmerk 80 procent voeren.

Imme heeft verschillende dingen gedaan om het keurmerk te verkrijgen. Zo koopt het restaurant alleen bio-producten van biologisch gecertificeerde leveranciers en winkels. En ze maken in de administratie duidelijk per productgroep onderscheid tussen biologische en niet-biologische producten. Ook de kok voert diverse controlehandelingen uit ter borging.
"Als beloning mogen wij sinds 9 november het Eko-Keurmerk 80 procent voeren: een waarborg voor onze gasten dat wij echt biologisch werken. We zijn het tweede restaurant in Nederland met dit keurmerk. 'Vlam In De Pan' uit Haarlem had de primeur. Zij ontvingen in augustus het keurmerk 60 procent", vertelt Ria Kuijpers.

Imme pleit al jaren voor een onafhankelijke controle voor het gebruik van biologische producten. "Twintig jaar geleden al hebben we samen met koks van andere restaurants geprobeerd om een keurmerk van de grond te krijgen. Dit is toen niet gelukt." In 2009 heeft Eric van Veluwen van Stichting de Proeftuinen het initiatief genomen om een speciaal certificeringprogramma voor de horeca te ontwerpen. Dat gebeurde in het project: 'biologisch in de gastronomie'. Ook Imme heeft daar toen ook een bijdrage aangeleverd.

Sinds eind 2009 biedt de onafhankelijke controleorganisatie in Nederland voor biologische producten en bedrijven: het Skal een certificatieprogramma voor de horeca aan op basis van het percentage ingekochte gecertificeerde biologische producten. Er zijn meerdere certificaties: 3 niveaus: 40 – 60 of 80 procent.
 
Voor meer informatie:

Restaurant de Imme
Willem-II-straat 52a
5038 BH Tilburg
013 5425229
info@immetilburg.nl
www.immetilburg.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.