'Dit jaar veel meer omschakelingen'

GAB ondersteunt Franse omschakaars

Bio trekt steeds meer Franse telers aan. Karine Trouillard is vertegenwoordiger van de 'Groupement d'agriculture biologique' (GAB). "Wij zijn een vakbond die projectonwikkelaars ondersteunt en mensen helpt bij de omschakeling naar bio-landbouw. We helpen de boer leveranciers te vinden en telers bij de uitvoer van hun taken. We organiseren trainingen en workshops."

Net als in de rest van Frankrijk, neemt ook in het departement Charente-Maritime het aantal omschakelaars toe. "We hebben meestal vijftien omschakelaars, dit jaar zijn dit er meer dan veertig."

"We helpen bijvoorbeeld Bertrand Rhein geholpen bij de omschakeling. Deze tuinder gaf in het voorjaar van 2009 aan dat hij klaar was voor de omschakeling naar biologisch. In de late zomer van 2009 is de omschakeling officieel begonnen. Vanaf het najaar 2012 zal hij zijn productie onder het biologisch keurmerk mogen gaan verkopen."

"GAB merkt dat er een gebrek is aan informatie over bio-producten in Frankrijk. Telers en boeren zijn terughoudend omdat zij de financiële en technische risico's vrezen. Er zijn echter vele mogelijkheden, bijvoorbeeld omtrent ziektepreventie, hier willen wij hen over inlichten."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.