Kwekerij Zuidbos in Noordgouwe

Biologische (winter)groente in Zeeland

Op Biologische Kwekerij Zuidbos telen Geertje Aangeenbrug, haar man Ad en haar broer Hans maar liefst zestig tot zeventig verschillende groenten. "Andere telers doen maar drie of vier groenten", zegt Geertje in Plusonline. "Maar hoe meer je er hebt, hoe kleiner de kans op ziekten en plagen. Bovendien vind ik het heerlijk, al die verschillende soorten. Ik mag graag shoppen op de tuin, een kistje van dit halen, een kistje van dat."

In deze tijd van het jaar staat er echter niet veel meer op het land. De kolen groeien nog, net als de rammenas, spruitjes, knolselderij en prei. En de boerenkool natuurlijk. Moeten alle andere wintergroenten de grond uit vóór het gaat vriezen, de boerenkool mag blijven staan. Want deze koning onder de wintergroenten wordt alleen maar lekkerder bij een temperatuur onder nul.

Ook de Zeeuwse duiven waarderen de groene groente met haar grote gekroesde bladeren. Om de vogels weg te houden, heeft Geertje een immense lap wit insectengaas over de bladeren gedrapeerd. Het is een bijna sprookjesachtig gezicht als de wind het doek doet opbollen. "Haast ongelooflijk, hè", zegt ze, "dat deze joekels van stronken hier in de zomer begonnen als plantjes van nog geen zeven centimeter hoog."

De groentewinkel van Biologische Kwekerij Zuidbos is het hele jaar open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur. Adres: Zuid Bosweg 17, Noordgouwe. Tel: 0111-40 60 55 of www.zuidbos.nl.

Bron: PlusonlinePublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven