Universiteit Arizona werkt aan verbetering veiligheid bio-bladgroenten
"Dit is een zeer uitgebreid project waarin alle aspecten van het proces betrokken worden, van het veld tot de vork", vertelt hoofdonderzoeker Sadhana Ravishankar. "Het doel is om veiligere bio-bladgroenten te leveren met een betere kwaliteit. En tegelijkertijd de winstgevendheid te verhogen."
"De grote uitbraak van voedselinfecties in 2006 dat vooral bio-spinazie trof, herinnerde ons eraan hoe belangrijk het is om de veiligheid van bladgroenten te waarborgen", vertelt de onderzoekster. De onderzoekers gaan kijken naar manieren om bacteriële besmetting in zakken verpakte bladgroenten met behulp van biologische methoden te elimineren. "We gaan testen of bepaalde plantextracten of essentiële oliën bacteriën kunnen inactiveren. Wanneer dit lukt kan dit dan gebruikt worden aan de binnenkant van de zakken om de houdbaarheid te verbeteren."
"We zullen onze resultaten communiceren door middel van workshops voor mensen in de industrie. Dit zal het voor hen eenvoudiger maken om de veilige werkwijzen over te nemen."