Universiteit Arizona werkt aan verbetering veiligheid bio-bladgroenten

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft 2,9 miljoen dollar beschikbaar gesteld aan de Universiteit van Arizona. Zij hopen de veiligheid van biologische bladgroenten te verbeteren. Ook willen de onderzoekers de kwaliteit van de bladgroenten langer behouden.

"Dit is een zeer uitgebreid project waarin alle aspecten van het proces betrokken worden, van het veld tot de vork", vertelt hoofdonderzoeker Sadhana Ravishankar. "Het doel is om veiligere bio-bladgroenten te leveren met een betere kwaliteit. En tegelijkertijd de winstgevendheid te verhogen.""De grote uitbraak van voedselinfecties in 2006 dat vooral bio-spinazie trof, herinnerde ons eraan hoe belangrijk het is om de veiligheid van bladgroenten te waarborgen", vertelt de onderzoekster. De onderzoekers gaan kijken naar manieren om bacteriële besmetting in zakken verpakte bladgroenten met behulp van biologische methoden te elimineren. "We gaan testen of bepaalde plantextracten of essentiële oliën bacteriën kunnen inactiveren. Wanneer dit lukt kan dit dan gebruikt worden aan de binnenkant van de zakken om de houdbaarheid te verbeteren."

"We zullen onze resultaten communiceren door middel van workshops voor mensen in de industrie. Dit zal het voor hen eenvoudiger maken om de veilige werkwijzen over te nemen."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.