Eigen modellenteam

Studenten Landstede MBO houden modeshows op BioVak

Binnen het Landschap van Mooi & Mode bij onderwijsorganisatie Landstede is de opleiding Fashion & Styling zeer actief met het studenten modellenteam. Elk jaar doen de mbo-studenten auditie om zodoende in aanmerking te komen voor een plaats in het modellenteam. De student moet een aantal dingen laten zien. Onder andere durf om op een goede manier het publiek in te kijken. Maar ook het bewegen op de maat van de muziek en het open staan voor een danschoreografie. Tenslotte moet je een flexibele instelling hebben met betrekking tot het moment van presenteren en welke kleding je aan krijgt.

Theo Dragt, co├Ârdinator van het modellenteam bij Landstede MBO: "Het modellenteam is een verlengstuk van de opleiding Fashion & Styling. Op de opleiding leer je de basiselementen van make-up, styling van kleding en het inleven op het gebied van fashion en het bedrijf. Dit komt allemaal terug in de modeshows. Daarnaast is er de persoonlijke ontwikkeling die een student meemaakt. Bijvoorbeeld het presteren onder druk gaat ze gedurende het jaar steeds beter af. Elke show is weer spannend. Natuurlijk willen ze het beste uit zichzelf halen. Soms vergeten de studenten dan dat ze juist moeten genieten op de catwalk. Door de opgedane ervaringen leren ze dit steeds beter tot uitvoering te brengen."Het beste van jezelf

"Een doel van de modellen is de kleding zo goed en leuk mogelijk te presenteren. Soms vergeet de student dan dat het bedrijf een doelgroep heeft die dingen anders wil zien dan de student denkt. Het kan voorkomen dat de kleding die ze aan hebben niet dat is wat ze zelf aan zouden doen. Er wordt echter wel verwacht dat ze ook dan het beste van zich zelf laten zien. Dit proces kost enige tijd en de ene student kan daar beter mee omgaan dan de andere", aldus Theo Dragt.

De verwarring

"Ons jaarthema in de modeshows voor 2010-2011 is 'The Confusion' oftewel 'de verwarring'. Aanleiding is dat de toeschouwers van een modeshow vaak niet precies weten wat er zich allemaal afspeelt in het bedrijf. We willen door de modeshow het publiek laten zien wat het bedrijf achter de producten is."

Modeshows

De eerste modeshow van dit modellenteam was die tijdens de studiebeurs in Groningen. Daar was de opleiding Fashion & Styling het uitgangspunt. De 'confusion' was in dit geval: 'Wat is nu mode en wat is het resultaat van de student als hij of zij deze opleiding volgt?' De tweede modeshow werd georganiseerd voor het bedrijf Telstar Sports and Fashion. De 'confusion' daar, was dat veel mensen Telstar als een sportzaak zien terwijl ze eigenlijk veel meer vrijetijdskleding in de winkel hebben. Dus hebben de studenten dit tijdens deze modeshow op verschillende manieren laten zien. Ook tijdens de vakbeurs BioVak 2011 haakt het modellenteam aan op het jaarthema confusion. De studenten laten zien welke deelnemende bedrijven er achter de geshowde collecties zitten.

Meer informatie?

Kom zelf kijken bij de modeshows op BioVak en neem voor meer informatie contact op met Mike de Looze, info@icem.nl, www.biovak.nl, 0180 - 314 662.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven