Vitaliteit achter glas

Nieuwe conservenlijn van LunaeTerra maandag te koop

LunaeTerra, hét merk voor biologisch-dynamische producten, introduceert nu een uitgebreid assortiment groente achter glas. Groente van Hollandse bodem met pure levenskracht' Geworteld in vitale aarde en volgroeid onder de warme zomerzon. Door de boeren omhuld met zorg en aandacht. Dat geeft uiteindelijk groenten met karakter. Bieten, bonen of wortelen met een volle smaak en vol vitaliteit.

De BD-boer aan het woord

Een van de telers van de groenten is Tom Saat uit Almere, een BD-boer met hart en ziel. Op de Stadboerderij Almere heeft hij een gemengd biologisch-dynamisch bedrijf. Met 120 koeien en 150 hectare akkerbouw en groenteteelt creëerde hij een grotendeels gesloten kringloop. Voor LunaeTerra teelt Tom onder andere doperwten en sperziebonen.


Saat: "Een BD-bedrijf is eigenlijk vergelijkbaar met een ecosysteem in het bos. Mijn koeien eten bijvoorbeeld de grasklaver die ik zelf verbouw, hun mest wordt weer gebruikt op het land. Het systeem onderhoudt zichzelf grotendeels. Alleen met deze bedrijfseigen 'ingrediënten' kan het systeem zichzelf sterker maken en beschermen tegen ziekten." Hij voelt zich als het ware de dirigent van de organische processen op zijn bedrijf. "Alleen daar waar nodig, help ik een handje. Maar dan nog moeten de bodem en de gewassen het zelf doen, op eigen kracht."

Dankbaar

Ieder najaar viert Tom Saat het oogstfeest op zijn boerderij. "Een moment van dankbaarheid omdat alle zaden en plantjes weer zijn uitgegroeid tot een enorme hoeveelheid vitaal voedsel." Zoals de doperwten en sperziebonen die hij voor LunaeTerra teelt. "Met het oogstfeest staan we daar even bij stil."

LunaeTerra heeft negen verschillende groenten in grote en kleine pot. Proef ook appelmoes en appelpuree van LunaeTerra. Vanaf 0,72 euro verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel.

Kijk op deze websites voor meer informatie:
www.luna-e-terra.nl
www.stadsboerderijalmere.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.