De nieuwe biologische brood- en banketformule Le Perron (Boulangerie Traditionelle van de Market Food Group BV, onder andere bekend van de marktformule Bakkerij 't Stoepje) heeft woensdagavond jongstleden de prestigieuze ING Retail Jaarprijs: 'De beste Innovatie' gewonnen.
Deze, door de ING gesponsorde, prijs wordt uitsluitend uitgereikt als de vakjury bijzondere vernieuwingen binnen de retail tegenkomt. Op het Retail Gala van 10 november 2010 werd Le Perron de trotse winnaar van deze Innovatieprijs.
Volgens de jury is Le Perron niet alleen een uitstekend productconcept, maar ook een sterk marketingconcept met veel groeimogelijkheden. Daarnaast is Le Perron een verrijking voor de warenmarkt en geeft ze bovendien een krachtige impuls aan de vernieuwing van de ambulante handel in Nederland.
V.l.n.r Sjacco Nel (financieel directeur MFG), Peter Beukers (algemeen directeur MFG), Henk Kroesen (formulemanager Le Perron), Jochem Keune (concepting Le Perron)
Deze prijs is een opmerkelijke succes en vormt de waardering voor Le Perron. Na een voorbereidingsperiode van twee jaar, is de formule pas in april jongstleden op de Amsterdamse Noordermarkt gestart met de productie en verkoop van bijzondere, authentieke, biologische brood- en banketproducten. In de bakkerij wordt onder andere gewerkt met kwaliteitsingrediënten van Nederlandse bodem. Een zeer groot deel van het ruime assortiment wordt als deeg of halffabrikaat op de diverse markten aangeleverd.
Twee grote gasgestookte ovens in de bakkerijwagen zorgen ervoor dat de klant daadwerkelijk vers gebakken brood koopt. De geur van het bakken van brood in de buitenlucht heeft al veel tongen losgemaakt. Inmiddels is Le Perron wekelijks te vinden op 6 markten met twee bakkerijwagens. Dit aantal is voor eind van het jaar gegroeid naar 12 biologisch markten met 4 bakkerijwagens.
Abonneren
Vacatures
Le Perron wint de ING Innovatieprijs
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-29 "Het bio-logo is meer dan een vierkante centimeter op de verpakking"
- 2023-09-21 Rose & Vanilla sluit crowdfunding maximaal succesvol af met 300.000 euro
- 2023-09-20 Nieuw: sojameel van biologische sojabonen
- 2023-09-08 "Het geeft een kick als je ziet dat van jouw graan brood gebakken wordt"
- 2023-08-09 "We willen de Surinaamse keuken ook beschikbaar maken voor de consument die biologisch eet"
- 2023-08-07 Veiligheidswaarschuwing SlooOW Rustieke Meergranen Baguette
- 2023-07-13 Le Pain Quotidien introduceert 'cannabisbrood'
- 2023-07-06 Het Graanschap wil graan weer op de kaart zetten bij boeren en bakkers
- 2023-06-27 Excursie proefveld biologische baktarwe: donderdagavond 6 juli in Kloosterburen
- 2023-06-21 "Deze sociale en biologische crackers komen recht uit het hart"
- 2023-06-14 Biologische rogge in het zonnetje gezet
- 2023-06-06 'Liefde voor het klimaat' bezoekt bio-boerin Willy van Buuren
- 2023-06-01 Biologische Stadsbakkerij Broodt bestaat 10 jaar
- 2023-05-30 Goede prijzen voor biologische graanpool 2022
- 2023-04-11 Wat is de kwaliteit van leven bij coeliakie?
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?