In aanwezigheid van overheid en maatschappelijke organisaties stemden de leden van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee (KNVKT) 9 november formeel in met de plannen voor het verder verduurzamen van de Nederlandse koffiemarkt. Daarbij sprak de KNVKT de ambitie uit om het aandeel duurzaam geproduceerde koffie op de Nederlandse markt te vergroten van één kwart naar drie kwart in 2015.
Met deze intentieverklaring maakt de sector duidelijk op welke gebieden nu en in de toekomst gewerkt moet worden van het verduurzamen van de koffieketen. Hierbij speelt de samenwerking met internationale keteninitiatieven in oorsprong, slim transport en vermindering van milieubelasting door verpakkingen en energie-efficiency een centrale rol.
Rob Koller, voorzitter van KNVKT: "Samen met de overheid werken aan een flankerend beleid waar het gaat om innovatie en het verduurzamen van de koffieketen, niet alleen in oorsprong maar ook bij de verdere verwerking en distributie in Nederland. Met maatschappelijke organisaties een kritische en inhoudsvolle dialoog voeren en partnerships aangaan voor activiteiten in producerende landen. De keteninitiatieven zijn belangrijke partners voor de Nederlandse koffiesector (en met name individuele bedrijven) bij het verder verduurzamen van de koffieketen. Niet op de laatste plaats is aansluiting bij initiatieven in het kader van het Platform Verduurzaming Voedsel en het Initiatief Duurzame Handel van groot belang."
De KNVKT zegde toe regelmatig over de voortgang te zullen rapporteren.
Voor meer informatie: Tijmen de Vries, Algemeen Secretaris, tel: 070-3365161, e-mail knvkt@knvkt.nl.
Bekijk hier de intentieverklaring.
Doelstelling vastgelegd in intentieverklaring
Naar drie kwart duurzame koffie in 2015
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Pieter Pot stopt biologische wijn in herbruikbare fles
- 2022-05-20 Ecotone investeert 20 miljoen in productie van plantaardige dranken
- 2022-05-20 Goeie Mie Gin haalt investering op bij Dragons’ Den
- 2022-05-18 Flevosap introduceert biodynamische lijn OERsappen
- 2022-05-12 Gouden medaille voor Ur-Pilsener, zilver voor Oertarwe blond
- 2022-05-06 SodaStream breidt uit met biologische fruitsmaken
- 2022-05-05 "Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"
- 2022-05-04 Nu ook pils in blik van De Leckere
- 2022-05-02 Kombucha microdrinks hebben 90% kleinere CO2 footprint
- 2022-04-28 Nieuwe variant limonadesiroop Agropošta: Citroengras & gember
- 2022-04-28 Statiegeld ontvangen via supermarktapp
- 2022-04-26 Roompot schenkt voortaan alleen duurzame wijnen
- 2022-04-22 Binnenkort in de bio-winkels: Dr. Antonio Martins Suco
- 2022-04-14 "100% biologisch koffie- en thee-assortiment moet lukken"
- 2022-04-08 Nieuw: Ginger Turmeric Pineapple in fles van 0,75 liter
- 2022-03-30 Sri Lankaanse theepluksters verdienen eerlijk salaris dankzij thee-abonnement
- 2022-03-30 Isola Bio introduceert 2 eiwitrijke granendranken
- 2022-03-24 Gaat de koninklijke familie bio-wijn maken op Koningsdag?
- 2022-03-23 Frankrijk nu wereldwijd grootste producent biologische wijnen
- 2022-03-22 Sapinca wint World Food Innovation Award voor 'best drink'