Doelstelling vastgelegd in intentieverklaring

Naar drie kwart duurzame koffie in 2015

In aanwezigheid van overheid en maatschappelijke organisaties stemden de leden van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee (KNVKT) 9 november formeel in met de plannen voor het verder verduurzamen van de Nederlandse koffiemarkt. Daarbij sprak de KNVKT de ambitie uit om het aandeel duurzaam geproduceerde koffie op de Nederlandse markt te vergroten van één kwart naar drie kwart in 2015.

Met deze intentieverklaring maakt de sector duidelijk op welke gebieden nu en in de toekomst gewerkt moet worden van het verduurzamen van de koffieketen. Hierbij speelt de samenwerking met internationale keteninitiatieven in oorsprong, slim transport en vermindering van milieubelasting door verpakkingen en energie-efficiency een centrale rol.

Rob Koller, voorzitter van KNVKT: "Samen met de overheid werken aan een flankerend beleid waar het gaat om innovatie en het verduurzamen van de koffieketen, niet alleen in oorsprong maar ook bij de verdere verwerking en distributie in Nederland. Met maatschappelijke organisaties een kritische en inhoudsvolle dialoog voeren en partnerships aangaan voor activiteiten in producerende landen. De keteninitiatieven zijn belangrijke partners voor de Nederlandse koffiesector (en met name individuele bedrijven) bij het verder verduurzamen van de koffieketen. Niet op de laatste plaats is aansluiting bij initiatieven in het kader van het Platform Verduurzaming Voedsel en het Initiatief Duurzame Handel van groot belang."

De KNVKT zegde toe regelmatig over de voortgang te zullen rapporteren.

Voor meer informatie: Tijmen de Vries, Algemeen Secretaris, tel: 070-3365161, e-mail knvkt@knvkt.nl.

Bekijk hier de intentieverklaring.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.