
Abonneren
Vacatures
- Creatieve Brand & Content Manager
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
Top 5 - gisteren
- Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- Gerrit-Jan Roza 45 jaar
- NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- Bio-tulpenboeket compleet met bollen betekent aftrap versseizoen
- Melkprijs Eko-Holland daalt met €1,00 in april
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Doelstelling vastgelegd in intentieverklaring
Naar drie kwart duurzame koffie in 2015
Met deze intentieverklaring maakt de sector duidelijk op welke gebieden nu en in de toekomst gewerkt moet worden van het verduurzamen van de koffieketen. Hierbij speelt de samenwerking met internationale keteninitiatieven in oorsprong, slim transport en vermindering van milieubelasting door verpakkingen en energie-efficiency een centrale rol.
Rob Koller, voorzitter van KNVKT: "Samen met de overheid werken aan een flankerend beleid waar het gaat om innovatie en het verduurzamen van de koffieketen, niet alleen in oorsprong maar ook bij de verdere verwerking en distributie in Nederland. Met maatschappelijke organisaties een kritische en inhoudsvolle dialoog voeren en partnerships aangaan voor activiteiten in producerende landen. De keteninitiatieven zijn belangrijke partners voor de Nederlandse koffiesector (en met name individuele bedrijven) bij het verder verduurzamen van de koffieketen. Niet op de laatste plaats is aansluiting bij initiatieven in het kader van het Platform Verduurzaming Voedsel en het Initiatief Duurzame Handel van groot belang."
De KNVKT zegde toe regelmatig over de voortgang te zullen rapporteren.
Voor meer informatie: Tijmen de Vries, Algemeen Secretaris, tel: 070-3365161, e-mail knvkt@knvkt.nl.
Bekijk hier de intentieverklaring.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-27 "De 'botanicals' en beperkte zoetheid geven onze drankjes een meer volwassen beleving"
- 2023-03-24 Recordopbrengst Nederlandse wijndruiven in 2022
- 2023-03-21 Waterkefir KULT nu ook in Nederland
- 2023-03-20 Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- 2023-03-10 Fermentatie bleek de sleutel voor pure low-alcohol wijn
- 2023-03-10 'Kauwmachine' zorgt voor meer voedingsstoffen in slow juices
- 2023-03-09 Clearspring introduceert cafeïnevrije biologische Japanse Kuwa Matcha
- 2023-03-07 Koning Charles krijgt tijdens eerste staatsbezoek rondleiding door Franse bio-wijngaard
- 2023-03-02 "Aan de basis stond de geit die de wijngaarden graag bezoekt om de druiven te proeven"
- 2023-03-02 Nieuwe ready-to-drink Sparkling Ging'r en Sparkling Soda's
- 2023-03-01 Natuurwijn - Een helder verhaal over troebele wijn
- 2023-02-27 Othmar Goud wordt eerste bio-biertje van net gecertificeerde bierbrouwerij
- 2023-02-23 Bio-siroop in karakteristieke 'apothekersfles'
- 2023-02-09 LFE neemt B2B-verkoop van Neleman over
- 2023-02-07 Kombucha blijkt populair in stad en op platteland
- 2023-01-31 Vertrouwde wijn in nieuw jasje
- 2023-01-30 Zeeuwse bio-limonadesroop nu ook in kleine flesjes
- 2023-01-26 Assortiment biologische en Fairtrade theeën verdubbeld na vernieuwing
- 2023-01-16 Vriendinnen duiken in 'mindfully crafted wines'
- 2023-01-11 Eerste Antwerpse cider van biologische appelen komt uit Zwijndrecht