Zuid-Sulawesi gaat bio-landbouw verder ontwikkelen

De regering van Zuid-Sulawesi (Indonesië) gaat de ontwikkeling van bio-landbouw stimuleren. Lutfi Halide, chef van het 'South Sulawesi Agriculture Office' zegt dat consumenten biologische landbouwproducten als groenten en rijst nodig hebben. En dat supermarkten en buitenlandse markten blijven zoeken naar landbouwproducten die zonder gewasbeschermingsmiddelen tot stand zijn gekomen.

"We werken al samen met zes Carrefour-supermarkten in Makassar. Daar verkopen we al dergelijke producten. We zijn nu bereid om toezicht te gaan houden op de verder ontwikkeling van de bio-landbouw. Hierin ligt een belangrijke rol voor trainers en landbouw-personeel, zij kunnen de landbouwers helpen."

Yusuf, van de 'Lulunan Farmers Group' in Enrekang, zegt dat bijstand nodig is omdat bio-landbouw moeilijk uit te voeren is. Ook hij loopt nog steeds tegen problemen op. "Er is vooral behoefte aan voorlichting over het beschermen van de gewassen en het zo gezond mogelijk houden van de bodem."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.