Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Plaatmateriaal uit landbouw-restmateriaal

Eco Boards nieuw bij Dubomat

Dubomat, de bouwmarkt in Noord-Nederland met een ruime voorraad aan ecologische bouwmaterialen levert nu ook Eco Boards. Dit is een totaal nieuwe generatie plaatmateriaal vervaardigd uit restmateriaal uit de landbouw (geen hout dus) en 100% natuurlijk verlijmd met een klein percentage hars. Volledig formaldehyde-vrij.



Het is zeer stabiele homogene HDF (High Density Fireboard) en MDF (Medium) platen die een krachtig groen alternatief zijn voor de gewone lijmhoudende MDF, OSB, Underlayment, enzovoort.

Ecoboards kunnen toegepast worden als meubelplaat en als decoratieve of constructieve plaat in de bouw.



100 % afbreekbaar of recyclebaar.

Gebruik van Ecoboards bindt meer Co2 dan dat er wordt uitgestoten. Er is dus sprake van een negatieve 'carbon Footprint'.

Ecoboards zijn standaard meer dan 20 minuten brandwerend en kunnen door impregnering extra brandwerend gemaakt worden tot meer dan 60 minuten.

Ecoboards werden gebruikt bij de bouw van de stadions van de Olympische Spelen 2008. Dubomat levert als eerste bouwmaterialenhandel in Noord Nederland de platen van Ecoboards uit voorraad. Weliswaar beginnen we met een beperkt assortiment van HDF-platen met een dikte van 9 en 12 mm, maar uitbreiding volgt hopelijk spoedig. Andere types platen en andere diktes kunnen besteld worden.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum: