Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Kwaliteit moet meer aandacht krijgen'

Zon en Maan profiteert van centrale ligging

Tholen - "Deze locatie is ideaal. We zitten dichtbij de bakker en de slager, echt op de looproute. Dit verlaagt de drempel om eens binnen te stappen. Nu we hier zitten besef ik ook hoe belangrijk een goede locatie is. Zon en Maan hoort er inmiddels gewoon bij", vertelt Diny van der Klis. Zij is eigenaresse van de natuurvoedingswinkel Zon en Maan aan de Leeuweringerstraat in Oudewater.



"We zijn begonnen met de verkoop van groenten. Men kon de groentetas toen nog naar eigen wens invullen." Vervolgens kwam de vraag om ook brood en zuivel te gaan verkopen. "Toen kwam al snel het besef dat we (Diny en vriendin Lijny) net zo goed een winkel konden starten. Dit was dertig jaar geleden. De eerste winkel was echt piepklein." Inmiddels is dit de derde locatie.



Ze geniet vooral van de contacten die ze opdoet. "Contact met mensen is heel leuk. Je vertelt met deze producten natuurlijk ook een goed verhaal. Men neemt echt iets van je aan."



"De uitdaging is om kwalitatief goede producten aan te bieden, die beter van smaak zijn. Ik moet er echt achter staan. Ik vraag ook altijd aan de leverancier hoe iets smaakt. Als een pruim dan toch niet lekker is, heb ik een probleem. Smaak is ook heel belangrijk, daar zou meer aandacht voor moeten zijn."



Diny zet graag haar 'voelsprieten' uit en kijkt altijd rond voor nieuwe producten. "Een voorbeeld daarvan is Selestial Seasoning. Het stond bij mij al in het schap voordat Natudis dit product in het assortiment opnam. Toen ik de thee ontdekte, heb ik meteen actie ondernomen."



Het is niet alle dagen even druk bij Zon en Maan. "De vrijdag is het drukst. De maandag en donderdag lopen dankzij de groentetassen ook wel lekker. Het is fijn dat dit goed loopt. Ik stel de tassen zelf samen. Anders zitten er naar mijn mening heel vaak dezelfde dingen in. Of juist te vaak niet gangbare groenten, zoals venkel." Verder kunnen klanten altijd specifieke wensen doorgeven.


Etalage helemaal in de herfst-sfeer

Bij Zon en Maan werken drie medewerkers. "Iedereen kan het alleen af. We werken met vaste tijden. Eén van hen werkt hier zelfs al twintig jaar." Diny voert bewust de acties langer dan een week. "Ik vind een week te snel voorbij gaan. Wel merk ik dat acties werken. Je ziet veel klanten die meteen de aanbiedingenmanden induiken."


De manden met aanbiedingen

Voor meer informatie:

Diny van der Klis
Zon en Maan
Leeuweringerstraat 19
3421 AA Oudewater
Tel: 0348 56 39 72
zonenmaan.natuurvoeding@gmail.com