18 en 19 december kersteditie

Streekweken in Utrecht trekken 14.000 bezoekers

Brood weggooien is een doodzonde volgens de Italianen en in Frankrijk zal het heilig verklaarde voedsel ook niet gauw in de prullenbak verdwijnen. "Wie van lekker eten houdt, gaat er ook liefdevol mee om", aldus Kick Woltjer, organisator van de Streekweken. De overgebleven taarten en muffins, van de boerenmarkt die onlangs werd gehouden in de Zijdebalen in Utrecht, werden dan ook geschonken aan het bejaardentehuis.Kick: "Voor de rest was er weinig eten over na drie drukbezochte marktdagen. De ambachtelijke producten van de ruim 100 deelnemers vielen goed in de smaak." De organisator schat dat meer dan 60 procent van de producten biologisch was. En dit was voor een groot deel van het publiek een belangrijke factor.De eerste Streekweken in Utrecht trok ruim 14.000 bezoekers en was daarmee een groot succes. Heb je de herfstmarkt met worsten, kaas, seizoensgroente, paddenstoelen, zout, wijn, oesters en potjes huisgemaakte jam, sambal en mosterd gemist? Zet dan alvast 18 & 19 december in je agenda en kom proeven, ruiken en beleven wat het winterseizoen te bieden heeft.

Een overzicht van de standhouders vind je op www.streekweken.nl. Hier vindt je ook een fotoreportage van de afgelopen Streekweken op 22, 23 en 24 oktober.
Wil je zelf deelnemen aan de kerstmarkt; schrijf je snel in, er zijn nog maar een paar plekken!


Streekweken is een idee van Kick Woltjer. Producenten en verkopers van verse, eerlijke, natuurlijke en vooral heerlijke streekproducten komen samen in de markthallen Zijdebalen in Utrecht. De kersteditie vindt plaats op 18 en 19 december. Kijk voor meer informatie op www.streekweken.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven