Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Deze opzet is bewuste keuze'

Kaasafdeling eye-catcher Natuurwinkel Gouda

Tholen – Bij binnenkomst van de Natuurwinkel in Gouda valt vooral het versassortiment op. Vooraan in de winkel is veel ruimte vrijgemaakt voor een uitgebreid agf-assortiment. En de vijf meter lange kaaskoeling achterin de winkel is een echte eye-catcher. "We hebben er bewust voor gekozen om de kaasafdeling groots op te zetten en een prominente plek te geven. We zijn immers in Gouda", vertelt medewerkster Tanja. Mooi is dat de afdeling verlicht wordt door een grote lichtkoepel.



Er werkt een speciale kaasdame. "Miranda is zó enthousiast. Ze zorgt ervoor dat alles er goed uitziet. Ook kunnen klanten bij haar altijd verschillende kazen proeven. Vaak nemen ze het dan ook mee."



De 400 vierkante meter grote winkel is in februari 2009 geopend. "Sinds die tijd zitten we in dit pand. Voorheen zaten we hier schuin tegenover. Voor de klanten maakt het dus niks uit." Vooral de grootte van de winkel is een verandering. "Onze oude winkel zou hier drie of vier keer inpassen." De klanten reageerden ook erg positief op de overgang. "We krijgen nog regelmatig positieve reacties. Wat hebben jullie een mooie winkel zeg."



Zelf heeft Tanja een driejarige opleiding natuurvoedingskunde gedaan in Driebergen. "Inmiddels kan ik mensen goed adviseren. Hierbij komt mijn opleiding goed van pas." Er komen vaak mensen met vragen. "Bijvoorbeeld klanten die opeens een speciaal dieet moeten volgen, dan stort hun wereld bij wijze van spreken in. Het is fijn dat wij hen kunnen adviseren."



"Wanneer een klant bij me komt met de vraag waar een bepaald product staat, loop ik ook altijd even met ze mee. Met sommigen ga ik dan het hele lijstje af. Contact met de klant is gewoon erg belangrijk. We hebben veel vaste klanten. Zij hebben echt een band met de winkel. Er komen wel nog steeds nieuwe gezichten binnen, en veel van hen blijven hangen."



Tanja merkt dat mensen wat bewuster worden. Het publiek wordt breder. Wel bekijkt ze de groei van de bio-sector met argusogen. "Op zich is de groei een goede ontwikkeling, maar ik heb wel mijn twijfels of het allemaal niet té wordt. Het moet immers ook allemaal geteeld en geproduceerd kunnen worden. Ook vraag ik me af of bio dan wel speciaal blijft."



Zelf proeft ze duidelijk het verschil tussen bio en regulier. "Bij de groenten bijvoorbeeld, je hoeft alleen maar een bio-wortel te proberen om het verschil te merken. Gelukkig hoor ik dit ook van klanten." Klantenreacties kunnen haar soms nog wel eens verbazen. "Dan komen ze er bijvoorbeeld achter dat we ook ongezonde producten verkopen."



De winkel heeft ook een webshop. "De bestellingen die hierop binnenkomen verzamelen wij dan in de winkel en brengen de pakketten bij de mensen thuis."



Voor meer informatie:
Natuurwinkel Gouda
Lange Groenendaal 99
2801 LS Gouda
Tel: 0182 513260
info@natuurwinkelgouda.nl
www.natuurwinkel.nl