Gaan tegen traditie in

Jonge Chinezen zaaien voor bio-revolutie

Voor een groot deel van het Chinese platteland is biologische landbouw nog nieuw. Sommige teler houden vast aan oude tradities en vinden het een belachelijk idee om geen gebruik te maken van gewasbeschermingsmiddleen.

De kleinschalige teler is in 'Chongming Island' een uitstervend ras. Voornamelijk ouderen moeten het draaiende houden, veel werknemers migreren naar beter betaalde banen in industriële steden.Op dit eiland (twee uur rijden ten oosten van Shanghai) is echter een revolutie gaande. Een groep jonge professionals gaat tegen de trend in. Ze geven goedbetaalde banen in de stad op en leren de bevolking over lokaal eten en duurzaamheid. "Dit is een droom van ons", vertelt Chen Shuaijun. Hij heeft zijn baan in het bankwezen opgegeven en is een bio-landbouwbedrijf gestart.Chen's buren vonden het een belachelijk idee. "Mijn collega's waren geschokt toen ik aankondigde Shanghai te verlaten om bio-teler te worden." Zijn ouders waren woedend, aangezien zij hard hadden gewerkt om ervoor te zorgen dat hij kon studeren. "Na maanden van online onderzoek wist ik voldoende over de biologische methodes."Het is niet gemakkelijk. Dit merkt niet alleen Chen. Langzaamaan groeit Chongming Island uit tot een oase voor nieuwe eco-vriendelijke ondernemers. De bio-markt wordt geplaagd door namaakgoederen. Verordening inzake bio-producten blijft zwak. Concurrerende bureaus bieden allerlei rare certificeringen aan. Dit heeft tot gevolg dat veel nieuwe boeren zoals Chen hun producten maar gewoon als 'natuurlijk' aanbieden.Ook betalen consumenten soms zelfs tien keer meer voor bio-producten. En tel daar de historie van de Chinese landbouw bij op. Dit maakt het enorm lastig voor de 'pioniers' in China.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.