Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Populariteit eco-vriendelijk beddengoed neemt toe

De eigenaar van de Amerikaanse winkel 'Ellie's Eco Home Store' in Boulder merkt dat eco-vriendelijke matrassen en beddengoed steeds populairder wordt. "Toch wordt door bewust levende mensen pas laat gedacht aan het feit dat de slaapkamer ook eco kan. Gelukkig komen er steeds meer groene alternatieven beschikbaar", vertelt Steve Savage, eigenaar van Ellie's Eco Home Store.



"De populariteit is het afgelopen jaar eigenlijk pas echt toegenomen. Veel mensen zijn zich nog niet bewust van de chemische stoffen, zoals brandvertragers, die in de meeste reguliere matrassen zitten", hij benadrukt verder dat volgens de 'Environmental Protection Agency' de kwaliteit van de lucht binnenhuis gemiddeld tien keer erger is dan de buitenlucht. "Mensen beginnen dit nu in te zien."

"De afgelopen dertig jaar zijn mensen vooral meer te weten gekomen over bio-levensmiddelen, nu pas leren ze wat chemicaliƫn betekenen in hun woning. Het is een doorlopend leerproces."

Ook bij Gaiam in Louisville merkt men een stijging in de interesse voor de biologische beddenmarkt. Gaiam verkoopt onder meer dekbedden en lakens. "Bio-katoen wordt steeds meer een trend, of het nu gaat om beddengoed of kleding. Je ziet nu zelfs biologische slaapkamerproducten bij de grote retailers", aldus Linda West van Gaiam.

Ook de 'Matrass King' in Boulder merkt de verschuiving. Een paar jaar geleden begon deze winkel met de verkoop van matrassen van 'CertiPur-US'. "Dat is een bedrijf dat gebruikt maakt van zuivere grondstoffen", vertelt Garret Page, assistent-manager. "Onze winkelinventaris bestaat inmiddels voor bijna de helft uit eco-vriendelijk beddengoed."