70% wil voor duurzame werkgever werken

Duurzaam ondernemen belangrijk criteria voor werknemer

Hoogopgeleiden richten hun pijlen op duurzame werkgevers. Duurzaam ondernemen staat bij hen hoog in het vaandel in hun zoektocht naar potentiële werkgevers. Dit blijkt uit een poll onder de bezoekers van het eerste Fair Careerevent.

Ruim 70 procent van de ondervraagde zou graag voor een duurzame werkgever willen werken. 19 procent werkt nu al voor een duurzame werkgever. 71 procent zou zijn huidige reguliere baan – tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden – inruilen voor een duurzamer functie. 92 procent is van mening dat werkgevers duurzamer zouden moeten ondernemen. Het imago van MVO is ook veranderd: 83 procent vindt dat MVO geen 'geitenwollensokken' onderwerp is.

Verantwoordelijkheid bij werkgever

Wat opvalt is dat het verzorgen van een duurzame werkomgeving vooral gezien wordt als de verantwoordelijkheid van de werkgever. Dit blijkt uit een eerder onderzoek dat Blauw Research heeft gepubliceerd. Slechts zes procent van de werknemers rekent duurzaam werken tot de eigen verantwoordelijkheid.

Werknemers zijn ook kritisch naar een duurzame werkomgeving. Zo is 35 procent het eens met de stelling dat MVO vooral wordt ingezet voor greenwashing: een bedrijf doet zich groener of duurzamer voor dan het daadwerkelijk is.

Bron: HR Praktijk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.