Antwerpen creëert plaats voor bio-afbreekbare urnen

Antwerpenaars kunnen de as van hun nabestaanden in een biologisch afbreekbare urn laten begraven. In een beukenbos achter de stedelijke begraafplaats Schoonselhof. Deze nieuwe manier van begraven, een primeur voor Vlaanderen, kan vanaf begin volgend jaar. "Achter het Schoonselhof ligt een groot beukenbos. Delen daarvan worden nu klaargemaakt om urnen te begraven", zegt de Antwerpse schepen voor Begraafplaatsen Guy Lauwers.

Iedereen die dat wil, kan zich daar laten begraven. Liefhebbers van deze natuurlijke manier om het aardse te verlaten, moeten wel een biologisch afbreekbare urne kopen. "Het is een urn gemaakt van geperst mais. Als de urne in aanraking komt met water ontbindt ze. Zo gaan de urn en de as op termijn op in de grond", legt Guy Lauwers uit.

Deze manier van begraven is razend populair in Engeland. Daar kan ook worden gekozen om de urne buiten de reguliere begraafplaatsen te begraven. "Mensen die dat willen, kunnen de biologisch afbreekbare urn mee naar huis nemen om te begraven. Dat is behalve het beukenbos de enige mogelijkheid."

Bron: Gazet van AntwerpenPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.