Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fransman Vautier van merk Ekyog:

'T-shirt van bio-katoen voor 3 euro is absurd!'

De Fransman Louis-Marie Vautier is een belangrijke speler op de Franse bio-modemarkt. Hij heeft samen met zijn vrouw Natalie het merk Ekyog opgezet. Inmiddels is er een netwerk van 46 winkels opgebouwd.



Louis-Marieis niet verrast door de berichtgeving over de onaanvaardbare arbeidsomstandigheden in India. "Dit soort praktijken zijn ook in China nog steeds aan de gang. Totaal onacceptabel. Wij doen met ons merk alles wat mogelijk is om dit soort praktijken te voorkomen."



Daarom koopt hij bio-katoen in, dat zestig procent duurder is dan conventioneel katoen. En hiermee is hij er natuurlijk nog niet, omdat ook bij de officiƫle certificering kosten komen kijken. "De plantages worden van A tot Z gecontroleerd, verder is het een kwestie van vertrouwen in de fabrikanten waarmee wij samenwerken. Onze belangrijkste partner in India is een ware pionier aldaar. Hij was als eerste in het land SA8000 gecertificeerd, een Amerikaanse sociale norm."

"Wanneer er een probleem is, werken we aan een oplossing. Zo hebben we al eens een samenwerking gestopt met een fabriek dat niet voldoende deed om de hygiƫne te verbeteren. Waarschuwingen werden genegeerd. In Madagaskar hebben we verzocht tot betere maaltijden, dit is inmiddels beter geregeld."

"Onze kleding is iets duurder dan gemiddeld. Wij gaan voor een eerlijke prijs. Maar een T-shirt van bio-katoen aanbieden tegen 3 euro is absurd. Dergelijke kleding is hoogstwaarschijnlijk onder onethische omstandigheden vervaardigd."

Bekijk hier de website van Ekyog.