USDA: 18 miljoen dollar voor onderzoeks- en uitbreidingsprojecten

Het Amerikaanse 'National Institute of Food and Agriculture' (NIFA), onderdeel van de USDA, gaat dertig projecten ondersteunen. Het gaat om projecten die de biologische producenten en verwerkers bijstaan in het telen en verhandelen van bio-landbouwproducten.

"Meer en meer boeren stappen over op biologische landbouwpraktijken . Zij willen hiermee de voedselkwaliteit verbeteren en tegelijk hun inkomsten verhogen", vertelt Roger Beachy, directeur van NIFA. "Dankzij deze onderzoeks- en uitbreidingsprojecten zullen producenten de mogelijkheden krijgen om hun biologische bedrijven nog beter te laten opereren."

NIFA stelt meer dan 18 miljoen dollar beschikbaar voor het 'Organic Agriculture Research and Extension Initative' (OREI). Daarnaast is meer dan vier miljoen dollar toegekend aan het 'Organic Transitions Program' (ORG).Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.