Pils van De Leckere smaakt het lekkerst

Mongozo-pils verslaat grote merken op pilsproeverij

De Fairtrade-pils van Mongozo scoorde op een pilsproeverij beter dan onder andere de bieren van Heineken en Bavaria. De proeverij werd woensdag 27 oktober gedaan door een elfkoppig bierpanel onder leiding van keurmeester Derek Walsh.

De proeverij vond plaats bij het hotel Dorint Amsterdam-Airport tijdens de eerste landelijke Fairtrade-borrel. De bieren van Heineken en Bavaria namen het op tegen Mongozo Premium Pilsener, De Leckere Organic Pilsener en het Duitse glutenvrije pils Schnitzer Bräu.

Jan Fleurkens, marketingdirecteur: "Uiteraard zijn wij ongelooflijk trots op deze uitslag. We wisten dat ons pils een hele goede smaak had maar dat we deze grote pilsmerken voorblijven is natuurlijk fantastisch. Zeker omdat ons bier Fairtrade, biologisch én glutenvrij is, de eerste en enige ter wereld op dit moment.""Voor ons gaan we met deze drie elementen eigenlijk met de hoofdprijs naar huis. Met name omdat alle glutenvrije pilzen altijd slecht beoordeeld worden. Wij hebben bewezen dat het dus ook anders kan."

Bierpanel

Het panel van bierkenners en experts bestond uit Derek Walsh, Eugene Straver, Frans Ruiter, Rick Kempen, Veronique van Schagen, Felix Wilbrink, Carlo ter Steeg, Frans van der Schot, Eddy Bosmans, Ron Rabouw en Peter Ruiter.

Uitslag

Naast smaak hebben zij het pils ook beoordeeld op de mate waarop het technisch aan pils voldoet. In de categorie lekkerste smaak eindigde het glutenvrije Schnitzer Bräu op een vijfde plek, Bavaria op vier, Heineken op drie, Mongozo Premium Pilsener op twee en het Biologische De Leckere Organic pilsener behaalde de eerste plek.

De overallscore van pils en smaak bij elkaar resulteerde in de volgende uitslag: 1. De Leckere Organic Pilsener 2. Heineken 3. Bavaria 4. Mongozo en 5. Schnitzer Bräu.

Verrassing

De nummers twee drie en vier lagen in totaalpunten heel dicht bij elkaar. Derek Walsh: "Het is duidelijk dat het Mongozo Premium Pilsener goed mee doet met de grote brouwers. In smaak scoort hij zelfs beter. Een mooie verrassing."

Bron: Proostmagazine


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.