Samenwerking tussen Green.2 en McGregor

Preppy stijl Oxford inspiratie nieuwe 'eco-chic'-collectie

Anderhalf jaar na de succesvolle introductie van de eerste organic collectie, lanceren McGregor en Green.2 wederom een unieke 'eco-chic' collectie. Centraal in deze wintercollectie staat het internationale collegegevoel van het Engelse Oxford en de Amerikaanse Ivy League-universiteiten. Daarbij onderscheidt deze Green.2 by McGregor-collectie zich door als eerste hoogwaardig preppy merk consequent organic wool te gebruiken.

Organic wool

In deze tweede wintercollectie vallen de diepe, natuurlijke, warme kleuren als blauw, grijs en zand op die inmiddels kenmerkend zijn voor Green.2 by McGregor. Nieuw is steenrood als accentkleur en de oxfordstreep, hetgeen het zo voor McGregor kenmerkende collegegevoel in deze collectie opnieuw onderstreept. Een andere in het oog springende noviteit is het consequente gebruik van organic wool, waarmee McGregor duidelijk de ingeslagen weg van duurzaamheid doorzet.


Preppy college-stijl

De door de Amerikaanse Ivy League Universiteit geïnspireerde heritage heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in collecties van McGregor. Deze preppy college-stijl komt in deze Green.2 by McGregor-collectie op een aantal verrassende manieren naar voren. Vanzelfsprekend in kabelvesten en de typische longsleeved poloshirts met dubbele kraag, of de van organic wool gemaakte bekende houtje-touwtjesjas en de V-halstruien.

Bijzonder is de subtiele manier waarop De Green.2 by McGregor-collectie naar Oxford verwijst als broedplaats voor huidige en toekomstige wereldleiders: in enkele kledingstukken komen bekende uitspraken van de vooraanstaande duurzaamheidgoeroe Al Gore terug.

Eco-Chique Evergreens

In deze wintercollectie krijgt een aantal tijdloze kledingstukken een geheel nieuwe dimensie, zowel door ontwerp als materiaalgebruik. De houtjetouwtjesjas, gemaakt van organic wool is hierbij wellicht het meest in het oog springend. Deze stijlvolle, behaaglijke jas, door de typische sluiting - zit al sinds 1921 in de collectie van McGregor.

Een ander opvallend item uit de collectie is het diepgrijze, van organic wool gemaakte kabelvest, dat zich uitstekend laat combineren met de sjaal, muts en handschoenen. Alle in blauwtinten en natuurlijk ook van organic wool. Het Oxfordgevoel komt verder terug in verschillende shirts, een stoere rugbytrui en verschillende long-sleeved poloshirts. De cargo-pants en jeans, gemaakt van respectievelijk organic cotton en organic denim, maken deze collectie compleet.

Zoals alle McGregor collecties is ook de Green.2 by McGregor collectie geproduceerd volgens de gedragscode van de Fairwear Foundation. De FWF ziet er op toe dat de toeleveranciers van McGregor Fashion Group veilige en menselijke arbeidsomstandigheden handhaven voor alle medewerkers. www.fairwear.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.