Markt voor bewuste fijnproevers

Vita-Naturmarkt in Freiburg bestaat 25 jaar

De Vita-Naturmarkt in Freiburg staat op versheid, duurzaamheid en contact met klanten. De markt viert haar vijfentwintigste verjaardag. Edgar en Ursula Rieflin hebben 25 jaar geleden de stap durven maken. Zij zagen in dat de wereld niet door woorden, maar door daden kon veranderen. In eerste instantie huurden zij van een bevriende bioboer een hal in het industriële gebied van Freiburg.

In november 1985 waren er op de bijna 250 vierkante meter vier medewerkers aan het werk. Vandaag de dag zijn er dertig medewerkers werkzaam in de markt. De markt is gegroeid naar 800 vierkante meter en biedt ongeveer 8.000 biologische producten aan. Naast sappen, groenten en fruit, bio-wijn, kaas is er ook kleding, speelgoed en natuurlijke cosmetica te koop. Er komen zelfs klanten uit Zwitserland en Frankrijk.Omdat de winkel lid is van het 'Bundesverband Naturkost Naturwaren' (BNN) worden de producten regelmatig getoetst aan de biologische normen.
 
Voor de oprichter Edgar Rieflin betekent biologisch meer dan alleen goederen op planken leggen. Kwaliteit is het belangrijkst. Ook de service naar klanten is vanzelfsprekend een belangrijke peiler. De dochter van Rieflin, Christina Kuttler richt zich op de marketing. "De mensen die hier binnenkomen winkelen bewust. Zij gaan voor eerlijke handel en beseffen dat dit niet altijd tegen de laatste prijs kan."Edgar en Ursula hebben vertrouwen in de toekomst. Hun kinderen Sebastian en Christina zijn actief in leidinggevende functies binnen het bedrijf. Op een bepaald punt zal het stokje aan de volgende generatie worden doorgegeven.

Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag houdt de markt vrijdag 29 oktober en zaterdag 30 oktober open huis. Ook is er een tentoonstelling en lezingen over onderwerpen als gezond eten en een duurzame voedselproductie.

Klik hier voor meer informatie.

 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.