'Wij willen het risico niet nemen'

Wales dringt aan op melkverzekeringen

Melkveehouders uit Wales moeten goed controleren of ze verzekerd zijn voor verlies van melkleveringen. "De slechte weersomstandigheden kunnen de melkproductie de komende maanden doen afnemen", vertelt Emyr James van de 'Farmers' Union of Wales'. "De meeste boeren hebben nog een verzekering afgesproken, omdat velen van hen geloven dat het slechte weer niet veel invloed zal hebben."

"Verzekeringsdekking is beschikbaar voor omstandigheden waar men persoonlijk geen controle op heeft. Het dekt niet specifiek voor de weersomstandigheden, maar dit valt er wel onder omdat dit natuurlijk niet in onze handen ligt. Kijkend naar de toestand van de wegen vorig jaar, is het zeker het overwegen waard om je te verzekeren."Biologische zuivelproducent- en rundveehouder Rob Fear van Tynffynnon farm in Cilcennin hebben zich in ieder geval al verzekerd. Zij willen het 'worst case'-scenario voor zijn. "Sommige boeren zeggen dat het te duur is, maar wij willen het risico niet nemen", aldus de heer Fear. "Nu we de verzekering hebben afgesloten, geeft dit volledige gemoedsrust. We hoeven ons geen zorgen te maken wanneer de melk niet opgehaald kan worden."Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.