Sabic investeert miljoenen in bio-plastic

Kunststoffabrikant Sabic in Bergen op Zoom investeert miljoenen euro's in de komst van biologisch plastic dat is gemaakt uit landbouwresten.

Ze moeten wel, omdat olie steeds schaarser en dus duurder wordt. Samen met de overheid, andere bedrijven en onderwijsinstellingen wordt er de komende 10 jaar zo'n 250 miljoen euro voor uitgetrokken. Op het terrein van Sabic moet volgend jaar een campus komen waar ook andere bedrijven neerstrijken die zich bezig houden met deze 'groene chemie'.

Meer vraag

Volgens Sabic komt er ook steeds meer vraag naar duurzaam gemaakt plastic, vooral voor de toepassing in consumentenproducten zoals televisies, auto's en telefoons.

Ook is de kans groot dat er in de Europese Unie binnenkort een speciale belasting voor koolstofdioxide-uitstoot komt. Door het gebruik van landbouwresten, zoals maisstengels, is de uitstoot van CO2 veel lager. De gebruikte landbouwresten zullen vooral uit Brabant en Zeeland komen, wat ook goed nieuws is voor agrarische bedrijven die hieraan kunnen gaan verdienen.

Bron: Omroep BrabantPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven