Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische bierbrouwerij De Leckere blijft doorgroeien

'Bokbier ligt weer in de winkels'

Tholen – Begin oktober is het bokbierseizoen begonnen. Het bokbier van speciaalbierbrouwerij De Leckere, genaamd 'Rode Toren', ligt ook weer in de winkels. Dit bokbier wordt in juni/juli gebrouwen en dit ligt hierna nog zes weken te rijpen. Rode Toren is een roodbruin bokbier met een alcoholpercentage van 6,5 procent voor de gure herfst- en winterdagen. "Vanwege het grote succes van vorig jaar, hebben we dit jaar de dubbele hoeveelheid gebrouwen. Volgend jaar kan de productiehoeveelheid weer verdubbeld worden, want Rode Toren is ook dit jaar al bijna uitverkocht", vertelt brouwmeester Jan Wolfs.



Biologische brouwerij De Leckere is in 1997 opgericht door een vriendencollectief met passie voor bier en ideologische wortels in de biologische sector. Brouwerij De Leckere, gevestigd in De Meern, is in 2007 overgenomen door Odenwald Organic en ondertussen uitgegroeid tot een professionele bierbrouwerij met respect voor mens en natuur.



Jan Wolfs is sinds 2003 als brouwmeester betrokken bij biologische bierbrouwerij De Leckere. "We hebben destijds de bestaande recepten doorontwikkeld en gestandaardiseerd. Het assortiment bestaat vandaag de dag uit negen verschillende soorten speciaalbier, zowel lichte als zware bieren. Daarnaast wordt er sinds 2009 ook pils gebrouwen."



"De Leckere brouwt louter biologisch bier en gebruikt hiervoor alleen de beste ingrediënten. De zoektocht naar ingrediënten die voldoen aan onze kwaliteitseisen duurt hierdoor soms iets langer. We hebben nu bijvoorbeeld een Duitse moutleverancier waar we erg tevreden over zijn." Jan merkt dat ons buurland wat dit betreft een stuk verder is. Ook de hop komt uit Duitsland. In de toekomst wil De Leckere meer met lokale boeren gaan samenwerken.



Naast het smakelijke bokbier, heeft de brouwerij nog een aantal speciaalbieren. Alle speciaalbieren van De Leckere zijn geïnspireerd op het rijke (bier)verleden van de stad Utrecht. "Het Paulus bier is bijvoorbeeld een abdijbier op basis van authentieke recepten uit de Middeleeuwse Paulus abdij in Utrecht. Een ander door bierkenners, zeer gewaardeerd bier is Crom Hout. Dit is een dubbel bier met een frisse geur en rooster tonen, vernoemd naar de oude Utrechtse brouwerij 't Cromhout. Ook ons lichtblonde tarwebier Witte Vrouwen, vernoemd naar een middeleeuws klooster, is zeer populair."


Het speciaalbier wordt twee keer per dag gebrouwen. "Van pils wordt iets meer gebrouwen omdat we hier minder grondstoffen voor hoeven te gebruiken." Volgend jaar komt De Leckere met een vernieuwd blondbier. "Dit moet een bier rond de zes procent worden, maar meer kan ik hier nog niet over zeggen." De bieren en geschenkverpakkingen zijn breed verkrijgbaar bij onder andere slijterijen, natuurvoedingswinkels en horecagelegenheden.



Voor meer informatie:

Brouwerij De Leckere
Molensteyn 3D
3454 PT
De Meern
(030) 231 23 43
info@deleckere.nl
www.deleckere.nl