TNT Express bezorgt met elektrische vrachtfietsen

TNT Express Benelux heeft het officiële startschot gegeven voor het City Logistics Project, een project dat vanaf vrijdag 22 oktober elektrische vrachtfietsen (cyclocargo's) zal inzetten voor de bezorging van pakjes in het centrum van Brussel. Voor dit project ging TNT een samenwerkingsakkoord aan met Ecopostale, het eerste Belgische logistieke bedrijf met nul-emissie. De cyclocargo's stoten geen CO2 uit en verbruiken geen benzine en hebben op die manier een evidente én directe invloed op het leefmilieu in onze hoofdstad.

City Logistics Project in 5 fasen

Het project City Logistics, dat past in het Planet Me Programma van TNT om haar CO2 uitstoot in 2020 met 45 procent terug te dringen, zal in vijf fasen geïmplementeerd worden. Het project start met één fiets voor leveringen in de binnenstad. In de tweede fase worden 2-3 elektrische vrachtfietsen ingezet voor leveringen binnen de kleine ring van Brussel. Dit gebied zal in een derde fase worden uitgebreid naar de wijken rondom de Louizalaan, waarvoor er dan in totaal 5 fietsen ingezet zullen worden.

In de vierde fase zal TNT een mobiel depot (vrachtwagen) inzetten dat gebruikt wordt als opslagplaats en sorteercentrum tussen de TNT hub op Brucargo en het centrum van Brussel. Vanuit dit mobiel depot zullen de cyclocargo's geladen worden en de 'last mile' uitrijden naar de bestemmingsadressen in Brussel. Het mobiel depot zal vanaf september 2011 operationeel zijn. In de vijfde en laatste fase rolt TNT het concept met een mobiel depot verder uit in andere steden in Europa.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.