Duurzaamheidsbeleid Eosta genomineerd voor NIMA-award

Eosta is genomineerd voor de NIMA-award in de categorie duurzaam ondernemen. NIMA reikt deze award uit aan een concept dat bijdraagt aan het oplossen van een maatschappelijk probleem en waarbij duurzaam ondernemen is geïntegreerd in de kernprocessen van de onderneming. Eosta behoort samen met Oxfam Novib, AH Puur en Eerlijk, dance4life en Plan Nederland tot de vijf kanshebbers op deze prestigieuze marketingprijs.

Eosta is 20 jaar geleden opgericht met als motto: Where ecology meets economy. Oftewel: het bedrijf heeft duurzame handel als fundament. Door wereldwijd impulsen te geven aan biologische landbouw is een enorm netwerk ontstaan van groente- en fruittelers die een breed scala aan duurzame waarden toevoegen aan de bio-producten.

Zo ontstaan producten met een verhaal. Op ieder landbouwbedrijf is de aanpak anders, maar overal speelt een groot verantwoordelijkheidsbesef op sociaal vlak, voedselveiligheid en op het gebied van verantwoord beheer van de schaarse bronnen zoals bodem, lucht, water en energie. Eosta vindt het vertellen van dat verhaal en het bouwen aan duurzame relaties wereld wijd zeker zo belangrijk als het op tafel brengen van de smaakvolle eindproducten zoals mango, avocado, ananas, appel, komkommer of tomaat.

Directeur Volkert Engelsman: "Wij willen de wereldhandel individualiseren door de telers een gezicht te geven en hun maatschappelijke meerwaarde te communiceren via ons 'trace & tell' merk Nature & more."En dat 'gezicht geven' wordt bij Eosta en Nature & More letterlijk genomen. Via de verpakkingen en via Internet kunnen consumenten overal met de teler van het gekochte product kennismaken onder de slogan: 'Meet the Grower'. In de vorm van een postzegel met het gezicht van de teler en een code is alle bedrijfsinformatie gemakkelijk in te zien. De duurzaamheidsprestatie, die per bedrijf verschilt, wordt inzichtelijk als de Duurzaamheidsbloem (Sustainability Flower) wordt aangeklikt. Zie bijvoorbeeld code 123 op www.natureandmore.com.

Door in één pakket deze combinatie van verse biologische producten en vergaande informatie aan te bieden stelt Eosta iedere consument in staat keuzes te maken die wereldwijd het verschil kunnen betekenen op gebieden als gezondheid, milieu en sociale ontwikkeling.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.